Webshop » BARBECUES EN OUTDOOR COOKING » Dutch Ovens / Skillets / Pannen / Ketels

Dutch Ovens, skillets, pannen en ketels

De zogenaamde Dutch Oven is een traditionele en multifunctionele gietijzeren pan. De Dutch Oven is uitermate geschikt voor het bereiden van maaltijden boven open vuur of op hete kolen. Denk hier bijvoorbeeld aan heerlijk zacht draadjesvlees, hachee of een culinaire wildstoofschotel!

Het massieve gietijzer verdeeld de warmte zodat de pan zonder problemen kan worden gebruikt om te bakken, braden, frituren, koken of stoven. 

De pan kan tevens worden gebruikt als oven door gloeiende houtskoolbriketten op het deksel te plaatsen. Het deksel van de Dutch Oven is voorzien van een opstaande rand. 

Er zijn modellen die voorzien zijn van pootjes aan de onderzijde, zodat de pan gemakkelijk en stabiel in het voor geplaatst kan worden. Modellen die vlak zijn aan de onderzijde zijn ook uitstekend geschikt om op zowel gas als elektrisch binnenshuis als stoofpan te fungeren.

Vaak wordt een Dutch Oven ook gebruikt in combinatie met een driepoot, waarmee de pan boven het vuur gehangen kan worden. Ook deze driepoten zijn verkrijgbaar bij Campodoor.

    Webshop gemaakt met EasyWebshop